100% Mercedes-Benz

11

Istoria la Star Transmission a început să se scrie acum 12 ani, când, în urma semnării contractului de Joint-Venture între Mercedes-BenzChrysler AG și Uzina Mecanică Cugir, se înființa societatea Star Transmission Cugir SRL, în care Mercedes-BenzChrysler AG deținea atunci 65% din capitalul social, iar Uzina Mecanică Cugir 35% din acesta.

De la data asocierii, structura capitalului social a suferit modificări, pornind de la raportul menționat anterior, trecând prin 56% – Mercedes-Benz AG, respectiv 44% – Uzina Mecanică
Cugir în anul 2006, pentru a se ajunge în 2010, după majorarea de capital făcută de către Mercedes-Benz AG la un procentaj de 78,28% – Mercedes-Benz AG și 22,72% – Uzina Mecanică Cugir.

Revenind la zilele noastre, trăim un moment frumos și, ne place să credem că am făcut istorie, prin faptul că și datorită nouă, „Familiei STC”, asociatul majoritar a luat decizia ca STC să fie 100% parte a concernului Mercedes-Benz AG.

Ca urmare a acestei decizii, Mercedes-Benz AG a achiziționat întreg pachetul de părți sociale deținut de către Uzina Mecanică Cugir, prin semnarea de către cei doi asociați, în luna martie a acestui an a contractului de vânzare – cumpărare.

Ca urmare a evenimentelor recente putem spune, cu multă mândrie: Suntem 100% DAIMLER.