Consulatul General al Republicii Federale Germania la Sibiu a organizat cu sprijinul STC un turneu de fotbal feminin

3

Este prima acțiune de acest gen a Consulatului german, aceasta venind cu ocazia organizării de către Germania (dublă campioană mondială) a Campionatului Mondial de Fotbal Feminin.

La turneul organizat de consulatul german și-au anunțat prezența zece echipe de fete, de la liceele sibiene. Competiția s-a desfășurat la complexul sportiv „Luceafărul”, în data de 4 iunie, între orele 9.00 și 14.30 iar Star Transmission a fost unul dintre sponsorii evenimentului.

Prin acest turneu, Consulatul RFG la Sibiu încearcă să încurajeze fotbalul feminin, pe care, din păcate, în România nu se pune prea mult accent, deși acesta este la fel de spectaculos și de antrenant ca cel practicat de bărbați. CM de Fotbal Feminin este cea mai importantă competiție internațională, pe plan fotbalistic, pentru femei. Asemeni celei rezervate bărbaților, Cupa Mondială pentru femei se desfășoară din patru în patru ani, între echipele naționale ale statelor membre FIFA. Primul turneu Worlds Cup Women a avut loc în 1991, la șaizeci și unu de ani după primul turneu final al bărbaților. Echipa României nu s-a calificat la Campionatul Mondial, terminând preliminariile pe locul 4, în grupa de calificare.