Elevi

Meseria te face să vezi lumea altfel!
Alege învățământul Dual: Alege Școala Profesională Germană Alba Iulia și Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu Cugir

Despre noi:
În septembrie 2013, a avut loc inaugurarea Școlii Profesionale Germane Alba care functionează într-o clădire a Colegiului Tehnic „ Alexandru Domșa”. În acest an școlar, 109 elevi au urmat cursurile Școlii Profesionale Germane la una dintre specializările: modelier și electromecanic utilaje și instalaţii industriale, ulterior am adaugat și specializarea Operator CNC.

Din 2019 am început colaborarea cu, colegiul Tehnic I. D. Lăzărescu din Cugir cu următoarele calificări: Operator CNC și Electromecanic utilaje și instalaţii industriale.Ce trebuie să știi:
Star Assembly și Star Transmission oferă oportunități reale de angajare elevilor, prin stagii de învățare practică de la cei mai buni specialiști în domeniu, într-un spațiu modern! Dacă îți dorești să înveți și să-ți clădești o carieră profesională în cadrul companiilor noastre, atunci uite care sunt avantajele:

• Poți beneficia de bursă lunară de 400 RON – 200 de RON din partea noastră și 200 RON din partea statului român. Noi numim asta „a fi plătit pentru a învăța” și considerăm că este un mare avantaj pentru elevii pasionați.

• Avem spații de învățare renovate și laboratoare dotate cu echipamente moderne! Astfel, ai ocazia să pui în practică cele învățate și să treci printr-o tranziție mai eficientă de la școală la locul de muncă.

• Te pregatim pentru piața muncii și îți oferim oportunități reale de angajare după absolvire. Trebuie doar să fii pasionat, perseverent și implicat. Rezultatele bune și feedback-ul pozitiv vin odată cu acestea.

• Te vei afla sub supravegherea și îndrumarea continuă a specialistilor din companie.

• Pentru că ne dorim să te dezvolți continuu, îți oferim și posibilitatea continuării studiilor pentru obținerea diplomei de bacalaureat!

Elevii se află sub supravegherea și îndrumarea continuă a companiilor partenere.
Există posibilitatea continuării studiilor pentru obținerea diplomei de bacalaureat.Program pe durata a 3 ani de studiu:
• Anul 1: 80% teorie și 20% practică.
• Anul 2: 26% teorie și 74% practică.
• Anul 3: 25% teorie și 75% practică.


Oferta educatională pentru anul școlar 2020 – 2021:
50 de locuri la Școala Profesionala Germană Alba Iulia:
– 25 de locuri – Electromecanic utilaje și instalaţii industriale.
– 25 de locuri – Operator CNC.

45 de locuri la Colegiul Tehnic I.D.Lazarescu Cugir:
– 30 de locuri – Operator CNC.
– 15 locuri – Electromecanic utilaje și instalaţii industriale.Înscriere:
29 iunie – 3 iulie, 6 iulie Prima sesiune de înscriere a candidaților.
6 iulie – Afișarea listei candidaților înscriși la invatamantul dual.

24 iulie – 30 iulie A doua sesiune de înscriere a candidaților.
30 iulie – Afișarea listei candidaților înscriși la învațământul dual.