Inaugurare construcție extindere hala 1

1

În 15.09.2012 s-a inaugurat noua construcție – extindere hala 1 Cugir, ca un preambul al petrecerii anuale a STC. Nimic mai potrivit – cadrul festiv gata pregătit, voia bună la ea acasă, pentru că de sărbătorit avem ce sărbători. Construim pentru că ne dezvoltăm, pentru că avem proiecte noi, tendință care sperăm să se mențină la fel și în următorii ani.

În cadrul inaugurării prima dată a luat cuvântul administratorul firmei noastre, d-l Bernd Krottmayer. Acesta s-a arătat foarte încântat de ceea ce s-a înfăptuit în ultimele luni, mulțumind firmei constructoare – Pomponio, conducerii STC care a coordonat procesul de construcție, și nouă – membrii familiei STC pentru răbdare și acceptarea schimbărilor în activitatea de zi cu zi provocate de procesul de construire. Câteva cuvinte într-o română la fel de delicioasă, dar cu accent italienesc, a adăugat și reprezentantul firmei Pomponio-d-l Luca Anversa, mulțumind pentru șansa de a construi pentru noi. La final domnul prefect – Dan Simedru și-a manifestat și dânsul aprecierea pentru inițiativa și dezvoltarea noastră.

În primăvara aceasta încă vedeam doar terenul cu iarbă în locul în care acum sunt amplasate deja și câteva utilaje în noua hală. Vremea nu a fost prietenă cu noi în momentele în care se dorea începerea excavațiilor. Trei săptămâni s-a așteptat un semn de bunăvoință de la mama natură. Aceasta a făcut ca termenele de predare să fie un pic și mai strânse. Cu implicare maximă, muncă peste program și probabil ceva adrenalină, firma constructoare ne-a ”livrat” încadrându-se în grafic, o hală nouă. Despre ea am aflat câteva detalii tehnice pe care vi le împărtășesc și dumneavoastră mai jos.

Clădirea are fundații tip pahar pentru stâlpi prefabicați din beton armat. Acoperișul este format din structuri metalice, grinzi cu zăbrele. Pereții exteriori și învelitoarea acoperiș sunt executați din panouri tip sandwich cu spumă poliuretanică, cu o lățime de 80 mm. Există anumite zone care necesită o structură mai deosebită, astfel că au fost montate panouri cu rezistență la foc. Pardoselile interioare, cu o suprafață de aproximativ 8000 mp sunt realizate din beton armat cu fibre metalice, pe deasupra fiind tratate cu rășini epoxidice rezistente la trafic intens, la solicitări mecanice și chimice.

Dar evident asta ne și dorim – trafic și folosire la capacitate maximă. Între timp așteptăm cu nerăbdare și finalizarea celorlalte construcții – hala pentru logistică de la Sebeș și cantinele de la cele două locații ale noastre. Și….să construim cât mai multe împreună – clădiri și nu numai!