Școala Duală

Meseria te face să vezi lumea altfel!
Alege învățământul dual! Alege Școala Profesională Germană Alba Iulia, Colegiul Tehnic „Ion D. Lăzărescu” Cugir sau Liceul Tehnologic Sebeș!

Dorința de a ne dezvolta continuu ne-a îndrumat pașii către sistemul de învățământ dual, al cărui partener suntem încă din anul în care a fost inaugurat la Alba Iulia. Astăzi, susținem învățământul dual în centre precum Alba Iulia, Cugir și Sebeș.Din 2019, am început colaborarea cu Colegiul Tehnic „Ion D. Lăzărescu” din Cugir, cu specializările operator CNC și electromecanic utilaje și instalații industriale.Dispunem de centre de formare profesională în ambele sedii, unde oferim cele mai bune condiții de practică și învățare. Alături de noi, tinerii școlii duale vor avea ocazia să descopere ce înseamnă să lucrezi într-o companie multinațională din domeniul automotive, vor avea acces direct la tehnologie de ultimă generație și vor beneficia de pregătire practică alături de profesioniști. La absolvirea programului de trei ani, elevii noștri vor avea posibilitatea de a-și continua parcursul profesional printr-un loc de muncă asigurat în cadrul companiilor noastre.


Ce trebuie să știi:
Star Assembly și Star Transmission oferă oportunități reale de angajare elevilor, prin stagii de învățare practică de la specialiști în domeniu, într-un spațiu modern.
Dacă îți dorești să înveți și să-ți clădești o carieră în cadrul companiilor noastre, atunci acestea sunt avantajele pe care trebuie să le știi:

• Poți beneficia de bursă lunară de 600 RON – 300 de RON din partea noastră și 300 RON din partea statului român.
• Avem spații de învățare renovate și laboratoare dotate cu echipamente moderne. Astfel, ai ocazia să pui în practică cele învățate și să ai o tranziție mai eficientă de la școală la locul de muncă.
• Vei avea transport și prânz gratuit.

• Te pregătim pentru piața muncii și îți oferim oportunități reale de angajare după absolvire având prioritate. Trebuie doar să fii pasionat, perseverent și implicat. Rezultatele bune și feedback-ul pozitiv vin odată cu acestea.

• Te vei afla sub supravegherea și îndrumarea continuă a specialiștilor din companie.

• Pentru că ne dorim să te dezvolți continuu, îți oferim și posibilitatea continuării studiilor pentru obținerea diplomei de bacalaureat.

Programul pe durata celor trei ani de studiu:
• Anul 1: 80% teorie și 20% practică.
• Anul 2: 26% teorie și 74% practică.
• Anul 3: 25% teorie și 75% practică.


Oferta educatională pentru anul școlar 2024 – 2025:
Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” Alba Iulia:
– 24 de locuri Electromecanic utilaje și Instalații industriale
Colegiul Tehnic „Ion D. Lăzărescu” Cugir:
– 24 locuri Operator la mașini cu comandă numerică
Liceul Tehnologic Sebeș:
– 24 locuri Operator montator subansamble.Înscriere:
1-5 iulie – Înscrierea candidaților
12 iulie – Afișarea listei candidaților admiși
2–5 august – Înscrierea candidaților respinși sau care nu au participat
9 august – Afișarea listei candidaților admiși

Învață și începe-ți cariera alături de noi!
scoala_duala@mercedes-benz.com