Școala Duală

Meseria te face să vezi lumea altfel!
Alege învățământul dual! Alege Școala Profesională Germană Alba Iulia, Colegiul Tehnic „Ion D. Lăzărescu” Cugir sau Liceul Tehnologic Sebeș!

Istoric:
În septembrie 2013, are loc inaugurarea Școlii Profesionale Germane Alba, care funcționează într-o clădire a Colegiului Tehnic „Alexandru Domșa”. În acest an școlar, 109 elevi urmează cursurile Școlii Profesionale Germane, la una dintre specializările: modelier și electromecanic utilaje și instalații industriale, ulterior fiind adăugată și specializarea operator CNC.

Dorința de a ne dezvolta continuu ne-a îndrumat pașii către sistemul de învățământ dual, al cărui partener suntem încă din anul în care a fost inaugurat la Alba Iulia. Astăzi, susținem învățământul dual în centre precum Alba Iulia, Cugir și Sebeș.

Din 2019, am început colaborarea cu Colegiul Tehnic „Ion D. Lăzărescu” din Cugir, cu specializările operator CNC și electromecanic utilaje și instalații industriale.

“Dispunem de centre de formare profesională în ambele sedii, unde oferim cele mai bune condiții de practică și învățare. Alături de noi, tinerii școlii duale vor avea ocazia să descopere ce înseamnă să lucrezi într-o companie multinațională din domeniul automotive, vor avea acces direct la tehnologie de ultimă generație și vor beneficia de pregătire practică alături de profesioniști. La absolvirea programului de trei ani, elevii noștri vor avea posibilitatea de a-și continua parcursul profesional printr-un loc de muncă asigurat în cadrul companiilor noastre.

Îi încurajez pe toți cei care doresc să urmeze o carieră în domeniul tehnic să se alăture programului de școală duală! Noi ne vom ocupa de creșterea profesională a noilor generații.” spune Gheorghe Achim, director general Star Assembly.Ce trebuie să știi:
Star Assembly și Star Transmission oferă oportunități reale de angajare elevilor, prin stagii de învățare practică de la specialiști în domeniu, într-un spațiu modern.
Dacă îți dorești să înveți și să-ți clădești o carieră în cadrul companiilor noastre, atunci acestea sunt avantajele pe care trebuie să le știi:

• Poți beneficia de bursă lunară de 400 RON – 200 de RON din partea noastră și 200 RON din partea statului român.
• Avem spații de învățare renovate și laboratoare dotate cu echipamente moderne. Astfel, ai ocazia să pui în practică cele învățate și să ai o tranziție mai eficientă de la școală la locul de muncă.
• Te pregătim pentru piața muncii și îți oferim oportunități reale de angajare după absolvire. Trebuie doar să fii pasionat, perseverent și implicat. Rezultatele bune și feedback-ul pozitiv vin odată cu acestea.
• Te vei afla sub supravegherea și îndrumarea continuă a specialiștilor din companie.
• Pentru că ne dorim să te dezvolți continuu, îți oferim și posibilitatea continuării studiilor pentru obținerea diplomei de bacalaureat.


Învață și începe-ți cariera alături de noi!
scoala_duala@mercedes-benz.comProgramul pe durata celor trei ani de studiu:
• Anul 1: 80% teorie și 20% practică.
• Anul 2: 26% teorie și 74% practică.
• Anul 3: 25% teorie și 75% practică.


Oferta educatională pentru anul școlar 2023 – 2024:
Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” Alba Iulia:
– 24 de locuri Electromecanic utilaje și Instalații industriale

Colegiul Tehnic „Ion D. Lăzărescu” Cugir:
– 12 locuri Electromecanic utilaje și instalații industriale
– 12 locuri Operator la mașini cu comandă numerică

Liceul Tehnologic Sebeș:
– 24 locuri Operator montator subansamble.Înscriere:
3-7 iulie – Înscrierea candidaților
14 iulie – Afișarea listelor candidaților admiși
25 – 27 iulie – Înscrierea candidaților respinși sau care nu au participat
2 august – Validarea listei candidaților admiși