Star Transmission, filiala Mercedes-Benz în România, își extinde rețeaua de producție la Sebeș

Star Transmission, filiala Mercedes-Benz în România, extinde rețeaua de producție la Sebeș

• Capacități suplimentare pentru asamblarea de cutii de viteză din 2016
• Investiții de peste 300 de milioane de euro
• Crearea a peste 500 de locuri de muncă în Sebeș
• Markus Schäfer, Mercedes-Benz Cars: „Capacitățile suplimentare pentru montaj în Sebeș completează în mod optim producția de la fabrica Mercedes-Benz Untertürkheim. Acestea sunt și un factor de contribuție important la profitabilitatea fabricației noastre interne de lungă tradiție.”

Sebeș, 4 aprilie 2014 – Star Transmission, filiala Mercedes-Benz din România, a inaugurat astăzi lucrările de construcţie la o nouă fabrică de montaj cutii de viteze de ultimă generaţie în Sebeş, judeţul Alba. Ceremonia oficială de aşezare a primei pietre de temelie a avut loc în prezenţa Prim-ministrului României, Victor Ponta, a Ambasadorului Germaniei în România, Werner Hans Lauk, precum şi a numeroși reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale. În noua fabrică Star Assembly se va monta, începând cu anul 2016, cutia de viteză automată în 9 trepte 9G-TRONIC.
Markus Schäfer, membru al Consiliului de administrație al diviziei Mercedes-Benz Cars, Managementul Producției și Furnizorilor, a declarat:
„Capacitățile suplimentare pentru montaj în Sebeș completează în mod optim producția de la fabrica Mercedes-Benz Untertürkheim. Acestea reprezintă și un factor de contribuție important la profitabilitatea fabricației noastre interne de lungă tradiție. Prin această investiție vom satisface cu succes cererea în continuă creștere de cutii de viteză automate.”

Victor Ponta, Prim-ministrul României: „Venirea Mercedes-Benz în România este o veste bună, care demonstrează drumul bun pe care ne aflăm. Prin construcția acestei noi unități de producție, Mercedes-Benz continuă investiția în România, confirmând astfel evoluția excelentă pe care economia românească a avut-o în 2013 și trendul pozitiv pe care ne aflăm.
Măsurile pe care le-am luat, de consolidare fiscală și de stimulare a economiei, au creat un mediu investițional atractiv, iar acest lucru este demonstrat de faptul că Mercedes-Benz își continuă proiectul aici.
România a avut în ultimul an o creştere importantă în industria auto europeană şi am reuşit să intrăm în top 10 al producătorilor auto de pe continent. Este un domeniu de tradiţie, pe care dorim să îl consolidăm în continuare. O astfel de investiție nu face decât să atragă după sine alte investiții, contribuind la crearea de noi locuri de muncă și la creșterea nivelului de trai al populației.”

Cutiile de viteză automate de la Mercedes-Benz sunt realizate în rețeaua flexibilă de producție de la fabrica Mercedes-Benz Untertürkheim și Star Transmission. Cutia de viteză 9G-TRONIC se află de anul trecut în producție la fabrica mamă din Untertürkheim, iar începând cu 2016 cutiile de viteză automate vor fi montate și la locația din Sebeș. Investițiile de la Sebeș se ridică la peste 300 de milioane de euro. Extinderea capacității la fabrica din România va crea 500 de noi locuri de muncă.

„Suntem încântați de a avea privilegiul să ne extindem în viitor gama de montaje în cadrul rețelei de producție integrate Powertrain a Mercedes-Benz,” a spus Bernd Krottmayer, Director General al Star Transmission. „Fabrica noastră produce în mod flexibil și serios, aliniat la înaltele standard de calitate ale Mercedes-Benz.”

Despre Star Transmission SRL
Filiala Mercedes-Benz Star Transmission a fost înființată în 2001. De atunci se produc la Cugir roți dințate, axe și componente prelucrate pentru motoare, cutii de viteză și sisteme de direcție. Tot aici se află și centrul de tehnologii din care face parte și producția de prototipuri și un centru de instruire. La Sebeș s-a început montajul de cutii de viteză automate cu 5 trepte în 2013. Startul dat la Sebeș anul acesta pentru montajul transmisiilor 7G-DCT cu dublu ambreiaj oferă capacități suplimentare față de procesele concentrate anterior exclusiv în Stuttgart. În prezent compania dispune de o forță de muncă de aproximativ 1200 de oameni.
Cu sprijin de la Guvernul României, Star Transmission este una dintre primele companii care oferă un sistem de educație dual după modelul statului german Baden-Wuerttemberg. Scopul sistemului de educație dual este acela de a oferi tinerilor din regiunea Alba bune perspective de carieră, asigurând în același timp dezvoltarea tinerelor talente pentru Star Transmission. Din septembrie 2013, odată cu inaugurarea Școlii Duale din Alba-Iulia, STC instruiește alături de alte 5 companii din județul Alba, tineri în profesii tehnice, cum ar fi electro-mecanică sau turnător modelier.
Pentru a optimiza și mai mult condițiile de muncă ale celor aproximativ 1200 de angajați, Star Transmission oferă de la sfârșitul anului 2013 un program de sănătate. La cabinetul medical din cadrul fabricii se fac controale medicale gratuite și se oferă sfaturi pentru angajați. În plus, o dată pe săptămână angajații pot beneficia de consultații de la medici specialiști, printre care cardiologi, dermatologi și nutriționiști.

Despre rețeaua de producție Mercedes-Benz Cars Powertrain
Rețeaua de producție Powertrain cuprinde câteva locații în Germania și se extinde cu locații internaționale, ca parte a strategiei de dezvoltare Mercedes-Benz 2020 și creșterea producției de vehicule Mercedes-Benz în apropierea piețelor de desfacere și a clienților. Locația centrală este fabrica Mercedes-Benz Untertürkheim care produce motoare, transmisii și axe într-un număr de șase fabrici. Fabrica Mercedes-Benz Berlin produce motoare și componente powertrain, fabrica Mercedes-Benz Hamburg produce axe și multe alte componente. Filiala MDC Power fabrică motoare în Kölleda, Thuringia.
Printre locațiile internaționale, filiala din România, Star Transmission este responsabilă cu producerea de componente pentru motoare și cutii de viteză, cât și cu montajul cutiilor de viteză automate. În China producția de motoare pentru fabricile locale de autovehicule și utilitare Mercedes-Benz a început în 2013 la locația din Beijing (BBAC – întreprindere mixtă între Mercedes-Benz și partenerul chinez BAIC). În SUA , Mercedes-Benz și Nissan va începe producția în comun a motoarelor pe benzină cu patru cilindri, cu design Mercedes-Benz la fabrica Nissan din Decherd, Tennessee, în 2014 în cadrul cooperării strategice între Mercedes-Benz și grupul Renault/Nissan. Printre altele, motoarele sunt destinate pentru producția viitoare de autovehicule C-Class la fabrica Mercedes-Benz din Tuscaloosa, Alabama.

Despre cutia de viteză automată cu nouă trepte 9G-TRONIC de la Mercedes-Benz
Prima cutie de viteză automată din lume cu nouă trepte și convertor de cuplu pentru vehiculele premium se distinge prin extraordinarul confort oferit și schimbarea de viteze aproape imperceptibilă. Mercedes-Benz E 350 BlueTEC, disponibil în modelele Saloon și Estate este echipat standard cu noul 9G-TRONIC, motorul V6 diesel de 185 kW (252 hp) având un consum NEDC mediu de combustibil de 5,3 litri pe 100 kilometri (Estate: 5,5 l/100 km), emisii de CO2 de 138 g/km (Estate: 144 g/km). În consecință, noile modele cu 9G-TRONIC își depășesc predecesorii atât în privința consumului cât și a emisiilor de CO2.
Materialul foto va fi disponibil la aprox. 6:00pm la www.media.daimler.com
Mai multe informații despre Mercedes-Benz sunt disponibile la: www.media.daimler.com și www.daimler.com

Anamaria Dahinten
Specialist Comunicare si PR
0742127958