Star Transmission investește în viitor și deschide o nouă hală pentru conducte de înaltă presiune la Cugir

• Începerea producţiei conductelor de înaltă presiune pentru motoarele pe benzină la Cugir
• Peste 13 milioane de euro au fost investiţi în noua hală de producţie
• Vor fi create aproximativ 150 de noi locuri de muncă
• Personalul a fost calificat 6 luni la fabrica Mercedes Benz din Berlin
• O echipă de experţi din Berlin oferă asistenţă la fața locului în perioda începerii proiectului

Cugir, 18 August 2016: Subsidiara Mercedes-Benz, Star Transmission își continuă strategia de dezvoltare și a inaugurat azi o nouă unitate de producție în Cugir, județul Alba. Cei peste 150 de noi angajați vor produce, în spaţiile de lucru perfect adaptate, conducte de înaltă presiune pentru motoarele pe benzină.

Noua hală de la Cugir are o suprafaţă de 4000 m2 și este destinată doar producţiei de conducte de înaltă presiune pentru motoarele pe benzină Mercedes Benz. Investiția totală se ridică la 13 milioane de euro, iar Star Transmission va fi furnizor unic al acestei componente la scară mondială. Linia de producție este parţial automatizată şi aici se vor produce 17 tipuri diferite de conducte care vor fi montate ulterior pe 5 tipuri de motoare.

Conductele de înaltă presiune fac legătura între pompa de injecție şi injector fără a avea pierderi de presiune. Acestea sunt solicitate intens în timpul funcționării, atât datorită presiunii ridicate a combustibilului, cât și datorită frecvenței mari a injecțiilor de combustibil.
La deschiderea noii hale de producţie au fost prezenți primarul orașului Cugir, domnul Adrian Teban, vice-primarul orașului, domnul Călin Furdui, directorul de planificare Motoare si Componente de la Berlin, domnul Günther Hoffmann, precum şi numeroși parteneri şi colaboratori ai companiei noastre. În cadrul vizitei din producție, oaspeții au putut urmări diferitele etape de prelucrare ale conductelor de înaltă presiune, iar angajații nerăbdători să înceapă munca au pus în practică know-how-ul dobândit în ultimele luni de specializare.

Compania pune accent pe instruirea optimă a angajaților săi, acesta fiind și motivul pentru care o parte din noii angajați au beneficiat de o specializare de aproximativ șase luni la fabrica Mercedes Benz din Berlin, acolo unde s-a derulat proiectul până în momentul de față. În timpul școlarizării din Germania angajații s-au specializat în producția conductelor de înaltă presiune, elemente cheie al motorului și au deprins de la colegii germani tehnicile și metodele de lucru care le-au asigurat acestora succesul. În acest fel ne asigurăm că standardele înalte de calitate Mercedes Benz privind procesele de producţie sunt respectate indiferent de locaţia de producţie.
O echipă de experţi din Berlin a însoţit angajaţii la întoarcere pentru a oferi sprijin și asistență în perioada de începere a proiectului la Cugir. Fabrica din Berlin va funcţiona ca centru de competenţe pentru funcţionalitatea motorului CAMTRONIC.

„Star Transmission a demonstrat în ultimii 15 ani că acordă importanță maximă productivității, eficienţei şi structurilor clare. Inaugurarea fabricii din Cugir este un semnal clar al dezvoltării continue. Prin această acţiune oferim un stimul real pentru crearea de noi locuri de muncă şi pentru progresul în regiune. Baza succesului nostru este orientarea consecventă către calitatea produselor noastre”, a declarat directorul general Falk Pruscha.