Star Transmission își continuă strategia de dezvoltare odată cu deschiderea unității de producție pentru montaj cutii de viteză de la Sebeș.

Odată ce lucrările de construcție au fost finalizate și liniile de montaj transferate, a avut loc și mult așteptata deschidere oficială a fabricii unității de producție pentru montaj cutii viteză automate de la Sebeș, județul Alba. În prezența Prefectului Gheorghe Feneșer a vicepresedinților Consiliului Județean Alba, Alin Cucui și Florin Roman, a primarului Alexandru Dăncilă, precum și a altor oficialități, s-a pornit producția liniei de montaj a cutiilor automate de viteză în 5 trepte pentru autoturismele Mercedes-Benz.

• Începerea producției cutiilor de montaj automate în 5 trepte la Sebeș
• Aproximativ 250 de locuri noi de muncă au fost create, personalul a fost calificat în Germania, la compania Mercedes-Benz
• O nouă piatră de temelie- S-a semnat contractul de muncă pentru angajatul cu numărul 1000

Sebeș –După doar 12 luni de la demararea lucrărilor de construcție, azi 17.07 a fost montată într-un cadru festiv prima cutie de viteză automată cu 5 trepte. Noua fabrică a fost construită în doar 12 luni și cuprinde 9000 de metri pătrați. Angajații din diferite departamente au petrecut aproximativ 50.000 de ore în Germania unde au beneficiat de o instruire intensivă și au avut posibilitatea de a munci alături de colegii germani. Pentru construcția în sine s-au folosit aproximativ 400 de tone de fier și 50.000 de metri cubi de beton, 20.000 de metri de cablu pentru transferul de date între sistemele IT, iar înainte ca prima cutie de viteză să fie montată s-au verificat foarte strict toate piesele pentru a avea siguranța că procesul de calitate este cel dorit.

Bernd Krottmayer, Administratorul companiei Star Transmission, a explicat: „Este o onoare pentru noi să preluam acest proiect. Până de curând cutiile de viteză automate în 5 trepte pentru autoturismele Mercedes s-au montat exclusiv în Germania. Transferarea producției la Sebeș ne arată încă o dată câtă încredere acordă concernul Mercedes-Benz companiei Star Transmission. Mercedes-Benz mizează în principal pe flexibilitatea, seriozitatea și calitatea ridicată pe care o oferim, iar noi vom face tot posibilul pentru a nu-i dezamăgi. Inaugurarea noii unități de producție subliniază încă o dată strategia de dezvoltare a companiei. Putem oferi astfel noi locuri de muncă și diverse posibilități de dezvoltare profesională.”

În orașul Sebeș, județul Alba se vor monta cutiile de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes Benz. Linia de montaj compusă din două linii principale și 11 linii secundare a fost transferată din Germania și este parțial automatizată. Pentru lucrările de construcție, asamblare linie și infrastructură s-au investit aproximativ 30 de milioane de euro și s-au creat 250 de noi locuri de muncă. Numărul angajaților a avut o tendință de creștere încă de la începutul anului și astfel zilele acestea s-a putut încheia contractul de muncă pentru angajatul cu numărul 1000 , atingându-se o nouă piatră de temelie în istoria companiei.

Prezent la inaugurarea unității de producție din Sebeș, Prefectul județului Alba, Gheorge Feneser, a declarat că va sprijini compania in realizarea proiectelor viitoare. „Este o onoare pentru mine să mă aflu azi aici, este un moment istoric atât pentru dumneavoastră cât și pentru județul Alba. Vă pot asigura că veți avea tot sprijinul necesar pentru o dezvoltare armonioasa.”

În numele Consiliului județean au luat cuvântul domnii vicepreședinți ai Consiliului Județean Alba, Alin Cucui și Florin Roman care s-au arătat impresionați de modul în care compania s-a dezvoltat în ultimii ani: „Este interesant de observat cât de frumos s-a dezvoltat această companie în ultimii ani. De la o firmă mică, cu câteva zeci de angajați, a devenit un jucător important pe acest segment”€
Alexandru Dăncilă, primarul orașului Sebeș, a ținut să precizeze: „STC este un exemplu de succes, ne bucurăm că orașul nostru a fost ales ca și gazdă a companiei, căci astfel se crează noi locuri de muncă. De apreciat este și faptul că la Star Transmission se recrutează și tineri fără experiență în domeniul tehnic, oferindu-li-se astfel persepective pentru viitor. Am remarcat de altfel că Star Transmission acordă o importanță deosebită responsabilității sociale, îmbinând prezența activă din domeniul tehnic şi profesional cu activităţile sociale şi culturale.”

Despre Star Transmission

Filiala Mercedes-Benz- Star Transmission (STC) a fost înființată în anul 2001 și este un furnizor internațional de componente pentru industria de automobile. La sediul din Cugir se produc roți dințate, arbori, precum și componente prelucrate mecanic pentru motoare, cutii de viteză și casete de direcție. Pe lângă construcția de dispozitive oferim clienților noștri și servicii de inginerie. La sediul din Sebeș se montează cutii de viteză automate cu 5 trepte. Compania are momentan 1000 de angajați.

CONTACT:
Anamaria Dahinten- Communication and PR
Telefon: 0258 806815 / 0742 127 958;