STC sponsorizează spitalul din Cugir

6

În anul 2012 STC și-a continuat tradiția de a se implica în viața socială a orașului Cugir. Dacă în trecut a contribuit la modernizarea grădiniței Prichindel, sau a terenului de fotbal de la Colegiul I.D.Lăzărescu, începând cu anul 2011 a început să se implice activ în ceea ce privește sănătatea la nivelul orașului Cugir. Deși s-a vorbit despre închiderea spitalului din Cugir din diverse motive, el își continuă existența cu ajutorul autorităților locale, al populației și al firmelor private din Cugir, modernizându-și totodată și anumite saloane și cabinete.

Dacă în 2011 STC s-a implicat în dotarea blocului operator din cadrul spitalului cu un aparat de anestezie necesar intervențiilor chirurgicale, în 2012 s-a gândit să ajute la creearea unui ambient modern și sigur pentru cei care pășesc pentru prima data în această lume – copiii cu vârste între 0-6 luni, în acest sens STC sponsorizând modernizarea a trei saloane ale secției de pediatrie din cadrul spitalului. Instalația electrică, instalațiile sanitare și de încălzire au fost înlocuite cu echipamente moderne, pereți aflați într-o stare avansată de degradare au fost izolați și zugrăviți, s-a amenajat un spațiu placat cu faianță și instalație modernă pentru igiena copilului , s-au montat geamuri și uși termopan, pe pardoseli a fost aplicat linoleum antibacterian.

Pe lângă aceste amenajări s-au achiziționat și piese de mobilier care să asigure un confort cât mai ridicat nou-născuților și anume: trei mese pentru consult și înfășat sugari, trei pătuțuri de spital și trei saltele pentru copiii. Pereții despărțitori sunt realizați din geamuri termopan, ceea ce permite supravegherea permanentă a sugarilor de către cadrele medicale. Saloanele modernizate permit îngrijirea copilului împreună cu mama (sistem baby in room) conform cerințelor UNICEF. Secția de Pediatrie din cadrul Spitalului Orășenesc Cugir dispune în momentul de față de 15 paturi, internând pe lună o medie de 60 de copii. Cu toate eforturile depuse de firma noastră, această secție mai are nevoie de ajutorul tuturor pentru reamenajarea unui cabinet și a încă șase saloane ( trei saloane pentru copii între 6 luni – 2 ani și trei saloane pentru copii mai mari de 2 ani).

La final doresc să precizez că spitalul a semnat contracte cu 8 medici rezidenţi care îsi vor începe activitatea la Cugir şi vrem să vă aducem la cunoştiinţă că fiecare dintre dumneavoastra poate sprijini spitalul prin redirecţioanarea a 2% din impozitul pe venit.