Our History Timeline
● Click on any year for more info
2020

Anul 2020 a fost un test de stres pentru aproape fiecare companie din aproape fiecare industrie. Am continuat să ne urmărim obiectivele, chiar și în circumstanțele nefavorabile ale unei pandemii.

Anul a debutat cu începutul producției de serie a cutiei de viteze cu 8 trepte 8G-DCT hibrid. La mai puțin de un an de la începerea oficială a producției transmisiei 8G-DCT, portofoliul plug-in hybrid al Mercedes-Benz este extins cu noua transmisie plug-in hybrid 8G-DCT, pe care suntem mândri să o asamblăm aici, la Sebeș.

8G-DCT HYBRID este un reper important pe drumul către conducerea cu zero emisii. Sub eticheta EQ Power, divizia de autoturisme Mercedes-Benz continuă dezvoltarea plug-in hybrid. Din 2019, 6 modele din familia de mașini compacte, A 250 e, A 250 e Saloon, CLA 250 e Coupé, CLA 250 e Shooting Brake, B 250 e și acum GLA 250 e folosesc o unitate de alimentare hibridă cu transmisie cu ambreiaj dublu 8G-DCT. Transmisia hibridă 8G-DCT continuă performanța ridicată cu toate funcțiile hibride necesare propulsorului hibrid plug-in de ultimă generație. În plus față de conducerea sa pur electrică, transmisia hibridă plug-in permite performanța tuturor funcțiilor hibride, cum ar fi conducerea electrică, stimularea și recuperarea energiei.

“Angajamentul pe termen lung dovedit de Mercedes-Benz în ceea ce privește dezvoltarea locațiilor românești din Sebeș și Cugir reprezintă o declarație puternică de încredere în echipa noastră înalt calificată și implicare, alături de activitatea remarcabilă. Suntem mândri să fim parte din această realizare în transformarea producției powertrain și să putem contribui la modelarea mobilității viitorului”, spune Klaus Eichhorn, director general al Star Transmission și Star Assembly.

În 15 mai, premierul Ludovic Orban a vizitat unitatea de producție Star Assembly, alături de doamna Raluca Turcan, viceprim ministru, domnul Lucian Bode, ministrul transporturilor, infrastructurii și comunicațiilor, domnul Virgil Popescu, ministrul economiei, energiei și mediului de afaceri, domnul Ion Ștefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației și domnul Ionel Ciucă, ministrul apărării naționale, precum și reprezentanți ai autorităților publice din județ. După o perioadă de întrerupere a activității cauzată de pandemia COVID-19, unitățile de producție Mercedes-Benz de la Sebeș și Cugir, și-au reluat treptat activitatea începând cu 21 aprilie. Cu această ocazie, primul ministru a vizitat linia de asamblare a cutiei de viteze în opt trepte cu dublu ambreiaj, cel mai nou produs în portofoliul de transmisii Mercedes-Benz.

Pe lângă îndeplinirea obiectivelor de business, compania nu a neglijat responsabilitatea față de societate. Conform filozofiei companiilor noastre de a atinge echilibrul perfect între creștere și responsabilitate față de comunitate, Star Assembly a sponsorizat în 2020 suma totală de 600.000 de euro spitalelor din Sebeș și Cugir, sprijinind astfel dezvoltarea stabilă a calității și standardelor medicale. Pe lângă acest sprijin, din cauza situației fără precedent cauzată de epidemia de coronavirus, compania și-a orientat strategia de responsabilitate socială și către implicarea activă în intensificarea luptei împotriva COVID-19. Până în prezent, peste 300.000 de euro au fost donați spitalelor din județele Alba, Sibiu, Hunedoara, precum și Crucii Roșii, în vederea combaterii efectelor coronavirusului.

Printr-o campanie comună cu partenerii de la Filiala Alba a Crucii Roșii, din cauza situației actuale, conceptul tradiționalei campanii interne Shoebox – cadoul din cutia de pantofi a fost readaptat în forma unei sprijin umanitar cu pachete de Crăciun, destinate copiilor proveniți din familii cu probleme sociale de pe raza localităților Sebeș și Cugir, precum și a comunelor din imediata vecinătate a acestora.