Our History Timeline
● Click on any year for more info
1995-2001

București, toamna anului 1995. Un număr de 73 de firme românești participau la o expoziție națională. În cadrul evenimentului, a avut loc și o preselecție, în urma căreia au fost alese trei firme din România pentru a participa la un concurs de probă cu alte companii din Ungaria, Slovacia și Polonia. Una dintre firmele românești a fost SC Uzina Mecanică Cugir SA (UMC).

În 1996, firma din Cugir era selectată, în urma concursului amintit mai sus, de concernul german Mercedes-Benz AG, cu care și semnează un contract de livrare de roti dințate și axe pentru cutii de viteze punte față (FAG). Este anul în care producția ajunge la 1.500 bucăți/zi lucrătoare, în 5 variante.
Odată cu creșterea contractelor de livrare, în 2000 s-a luat decizia înființării unei firme mixte pe amplasamentul Cugir, sub conducerea Mercedes-Benz AG.

Un an mai târziu s-a înființat STAR TRANSMISSION CUGIR, ca întreprindere mixtă între Mercedes-Benz AG-Fabricarea de cutii de viteze din Hedelfingen/ Stuttgart și SC Uzina Mecanică Cugir SA/ Ministerul Industriilor din România. Societatea nou creată îmbină Know-how-ul ambilor parteneri în ceea ce privește fabricarea de roți dințate/prelucrarea metalelor și aduce avantaje locale pe măsură.

Este anul în care a prins contur și scenariul producerii agregatelor complete (inclusiv MONTAJ) și implicit construirea unei noi hale de producție și creșterea numărului de angajați la 500.