Our History Timeline
● Click on any year for more info
2014

STAR TRANSMISSION începe anul 2014 în forță, prin inaugurarea proiectului de montaj al cutiilor de viteză în 7 trepte. Vorbim de o investiție de 40 de milioane de euro, care a generat și 200 de noi locuri de muncă.

Screen Shot 2016-05-17 at 10.56.53

Volumul total al investițiilor a atins în acest an cifra de 69 de milioane de euro. Este indicatorul care ne arată clar dezvoltarea activității companiei. În creștere, față de anul anterior, au fost vânzările-cu 59% (57 milioane de euro), dar și numărul angajaților-cu 28% (de la 1167 la 1499).
STC a încheiat anul 2014 cu un profit de 3,2 milioane de euro.

Volum total investiții: 69 mil. euro
Profit: 3,2 mil. euro
Creșterea vânzărilor: 59%
Creșterea nr.de angajați: 28%

Cifrele de mai sus ne îndreptățesc să susținem că 2014 a fost un an cu rezultate foarte bune pentru STC, în acord cu cele înregistrate de compania mamă, Mercedes-Benz AG.
Este anul în care STC a organizat, în premieră, programul de Intership „Summer Xperience- work and fun“, la care au participat 16 studenți practicanți din marile centre universitare din România și chiar din Germania.
STAR TRANSMISSION și-a deschis porțile și pentru elevi, care au avut ocazia să pășească în liniile de producție și montaj. Vizita a fost organizată în cadrul programului „Săptămâna altfel“. O experiență inedită pentru ei, dar si pentru noi.

Un eveniment marcant organizat de STC a fost „Ziua furnizorului”. Altfel spus, un prilej excelent de a face cunostinta cu furnizorii” sau „un prilej excelent de a ne cunoaste furnizorii și de a stabili clar cerințele noastre pentru viitoarele proiecte.
„Anfangen ist leicht, beharren eine Kunst (Să începi e ușor, să continui e greu)“ spunea domnul Bernd Krottmayer, în Scrisoarea deschisă adresată fiecăruia dintre cei 1500 de angajați ai STC.
„Sunt mandru de ceea ce am realizat impreuna, ne-am clădit o bază solidă și astfel avem posibilitatea de a ne dezvolta armonios în continuare. În 2014, fiecare dintre voi a contribuit la acest succes și pentru aceasta vă mulțumesc. Și în viitor ne vor aştepta la fel de multe provocări. Acest lucru nu poate decât să ne bucure… provocarile înseamnă dezvoltare“, Bernd Krottmayer, CEO Star Transmission & Star Assembly.