Our History Timeline
● Click on any year for more info
2019

Pe 7 februarie 2019, a avut loc la Sebeș inaugurarea liniei de producție a cutiei de viteze în opt trepte cu dublu ambreiaj 8G-DCT. Pentru fabricarea noii transmisii, Mercedes-Benz a construit două noi hale de producție. Extinderea producției de cutii de viteze la Sebeș subliniază importanța, flexibilitatea și performanța ridicată a centrelor de producție din România în cadrul rețelei globale powertrain Mercedes-Benz Cars. Unitatea din Sebeș joacă un rol cheie în strategia de furnizare a transmisiilor de ultimă generație către fabricile de autoturisme Mercedes-Benz din toată lumea, într-un mod flexibil și eficient”, spune Frank Deiss, Director Producție Powertrain Mercedes-Benz Cars.

Cu ocazia lansării oficiale a noii transmisii, Directorul General al celor două subsidiare din România, Klaus Eichhorn, i-a întâmpinat pe Frank Deiss, Director de Producție Powertrain Mercedes-Benz Cars, pe Ștefan-Radu Oprea, Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, precum şi pe numeroşi alţi oaspeţi din mediul politic şi de afaceri.

“Suntem astăzi martori la încă un rezultat pozitiv al parteneriatului de lungă durată dintre Mercedes-Benz și România, ca locație de producție. Salutăm decizia companiei, unul dintre cei mai mari jucători din lume ai industriei mobilității, de a implementa un nou proiect semnificativ în România. Profit de această ocazie pentru a exprima, din nou, sprijinul deplin al Guvernului față de toate proiectele de investiție demarate în România”, afirmă Ștefan-Radu Oprea, Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

“Suntem prima și singura locație din rețeaua de producție powertrain Mercedes-Benz Cars care produce noua transmisie în opt trepte cu dublu ambreiaj. Pentru această responsabilitate, ne-am pregătit intens și am făcut toate demersurile necesare pentru a livra cutii de viteze Mercedes-Benz de cea mai înaltă calitate. Angajamentul și investițiile grupului Mercedes-Benz în ceea ce privește dezvoltarea locațiilor din România, de la Sebeș și Cugir, reprezintă o puternică declarație de încredere în echipa noastră extrem de bine pregătită și devotată, precum și o recunoaștere a muncii remarcabile”, spune Klaus Eichhorn.

Pe 15 mai a avut loc cunoscutul eveniment Family Day în Cugir, aflat la ediția de „majorat”, cu ocazia marcării a 18 ani de la înființarea Star Transmission. Family Day este un eveniment al comunității și nu numai, reunind anual peste 15.000 de participanți din întregul județ. Din cele mai multe locuri, compania organizatoare asigură de fiecare dată transport gratuit la eveniment. Anul acesta, au urcat pe scenă Gașca Zurli, Vunk și Smiley.

Pe 3 iunie, compania a fost gazda vizitei Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei și Alteței Sale Regale Principele Radu. Vizita a făcut parte dintr-un demers diplomatic, menit să dezvăluie cuplului regal principalele proiecte derulate în prezent în cadrul filialei Star Assembly care, alături de Star Transmission, constituie piloni economici importanți la nivelul județului Alba. Familia Regală a fost întâmpinată de domnul Klaus Eichhorn, precum și de reprezentanții conducerii locale a celor două subsidiare. După cuvintele de deschidere, domnul Klaus Eichhorn a făcut o scurtă prezentare a celor două companii. Familia Regală a vizitat, apoi, incinta de producție a noii cutii Mercedes-Benz în opt trepte cu dublu ambreiaj – 8G-DCT, lansată la începutul acestui an. În cadrul vizitei, Majestatea Sa Margareta și Alteța Sa Regală Principele Radu au putut observa activitatea de producție în timp real, au primit informații cu privire la funcționarea liniilor și au participat la câteva activități demonstrative. Apoi, a urmat o sesiune de discuții libere cu angajații, în cadrul căreia angajații celor două companii au avut ocazia să interacționeze cu Familia Regală, într-o atmosferă relaxată.

Tot în acest an, în colaborare cu AJOFM, Star Assembly a inițiat un program de calificare operatori montaj linii automate, pentru a contribui la integrarea durabilă pe piața muncii a persoanelor fără un loc de muncă. Timp de 12 luni, ucenicii au avut ocazia să învețe și să pună în aplicare cele învățate, făcând parte dintr-o echipă de specialiști, acces la tehnologie de ultimă generație în domeniul automotive și un mediu de lucru care încurajează productivitatea și pozitivismul, comunicarea deschisă și transparentă și spiritul de echipă. La absolvirea programului, ucenicii vor obține o diplomă de calificare ”Operator Montaj Linii Automate”, recunoscută la nivel european.

Seria evenimentelor marcante ale anului 2019 se încheie cu evenimentul „15 ani STC”. Într-un cadru informal, la care participă sărbătoriții anului împreună cu partenerii, compania își arătă recunoștința față de colegii noștri care au împlinit 15 ani de activitate în cadrul Star Transmission.