Our History Timeline
● Click on any year for more info
2013

„NAG 1“, „Școala profesională duală din Alba Iulia“ sunt proiectele majore în care a fost implicată STC în 2013, an în care s-a scris o filă importantă din istoria companiei.
Proiectul „NAG 1“ presupune montajul cutiilor de viteze în 5 trepte.

STC s-a implicat, alături de alte mari companii din județul Alba, în proiectul Școlii profesionale de tip german din Alba Iulia. Este locul în care tinerii care vor să învețe o meserie au ocazia să dobândească o calificare de calitate. Noua structură de învăţământ vizează integrarea mai uşoară a viitorilor absolvenţi pe o piaţă a muncii într-o continuă schimbare. Absolvenții vor primi un certificat de absolvire, recunoscut atât în România, cât şi în străinătate şi vor avea prioritate la angajare în firmele partenere.

Calitatea și profesionalismul de care a dat dovadă STC în ultimii ani au cântărit decisiv și în obținerea unui nou proiect de anvergură-montajul cutiilor de viteze de ultimă generație-9G-Tronic. Proiectul presupune o investiție de peste 300 milioane de euro, crearea a 500 de locuri de muncă și va fi pus în practică din 2016.

STC încheia anul 2013 cu un număr de 1.200 de angajați.