Our History Timeline
● Click on any year for more info
2016

2016 este un an de o deosebită importanță în istoria celor două subsidiare Mercedes-Benz românești.
4 aprilie 2016: Mercedes-Benz lansează în locația Star Assembly, Sebeş, producţia cutiei de viteze automate cu nouă trepte 9G-TRONIC şi îşi extinde astfel capacităţile în activităţile de producţie a cutiilor de viteze.

„Prin extinderea activităţilor de producţie a cutiilor de viteze la Sebeş, dispunem de posibilitatea de a acoperi mai flexibil şi mai eficient suplimentarea cererii de cutii automate. Extinderea producţiei de cutii de viteze în România reprezintă o completare optimă pentru activitatea noastră globală de fabricarea a sistemelor de tracţiune, cu sediul principal în Untertürkheim“, afirmă Markus Schäfer, membru al Consiliului de administraţie al diviziei Mercedes-Benz Cars, responsabil pentru producţie şi Supply Chain Management.

Mercedes-Benz investeşte în acest proiect, în total, peste 300 de milioane de euro şi creează peste 500 de noi locuri de muncă. Noua incintă de producţie realizată corespunde, din punct de vedere al suprafeţei, unui număr de aproximativ zece terenuri de fotbal. La efectuarea lucrărilor de construcţii s-au utilizat aproximativ 500 de kilometri de cabluri şi 5.000 de tone de metal.

La ceremonia oficială de lansare a noii cutii de viteze a participat Costin Borc, Viceprim-ministru, Ministrul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri: „Lansarea activităţii de producţie care are loc astăzi şi investiţiile asociate acestui demers la locaţia din Sebeş oferă regiunii o perspectivă deosebită pentru viitor. În acest mod continuăm colaborarea de succes dintre Mercedes-Benz şi România, ca locaţie de producţie“, a afirmat Borc.

În prezent, Mercedes-Benz are, în cadrul filialelor din România, Star Transmission şi Star Assembly, în cele două puncte de lucru disponibile, peste 1.800 de angajaţi.
Mercedes-Benz asigură fabricarea cutiilor automate de viteze în cadrul unei structuri flexibile, cu reprezentanţa din Untertürkheim ca fabrică principală, iar lucrările de montaj pentru cutiile de viteze sunt efectuate în România. Personalul din cadrul filialei din România a beneficiat de instruire intensă în cadrul unui program de calificare care a durat mai multe luni şi a fost organizat în cadrul producţiei de cutii de viteze de la Untertürkheim pentru a se familiariza cu toate procesele de montaj.

15 ani de existență a companiei Star Transmission marchează de altfel o nouă etapă în dezvoltarea acesteia, printr-o nouă investiție pentru producerea la Cugir a conductelor de înaltă presiune pentru autoturismele Mercedes-Benz. Mai precis, în ziua de 18 august 2016, Star Transmission își continuă strategia de dezvoltare și inaugurează o nouă unitate de producție în Cugir. Cei peste 150 de noi angajați produc, în spaţiile de lucru perfect adaptate, conducte de înaltă presiune pentru motoarele pe benzină.

Noua hală de la Cugir dispune de o suprafaţă de 4.000 metri pătrați și este destinată doar producţiei de conducte de înaltă presiune pentru motoarele pe benzină Mercedes Benz. Investiția totală se ridică la 13 milioane de euro, Star Transmission fiind furnizor unic al acestei componente. Linia de producție este parţial automatizată şi aici se produc 17 tipuri diferite de conducte, care vor fi montate ulterior pe cinci tipuri de motoare.

Conductele de înaltă presiune fac legătura între pompa de injecție şi injector, fără a avea pierderi de presiune. Acestea sunt solicitate intens în timpul funcționării, atât datorită presiunii ridicate a combustibilului, cât și datorită frecvenței mari a injecțiilor de combustibil.

Instruirea optimă a angajaților este o prioritate pentru companie, motiv pentru care o parte din noii angajați au beneficiat de o specializare de aproximativ șase luni la fabrica Mercedes-Benz din Berlin, acolo unde s-a derulat proiectul până în momentul de față. În timpul școlarizării din Germania angajații s-au specializat în producția conductelor de înaltă presiune, elemente cheie al motorului și au deprins de la colegii germani tehnicile și metodele de lucru care le-au asigurat acestora succesul. În acest fel ne asigurăm că standardele înalte de calitate Mercedes Benz privind procesele de producţie sunt respectate indiferent de locaţia de producţie.