Our History Timeline
● Click on any year for more info
2017

Martie 2017: Star Transmission continuă strategia de dezvoltare în România prin deschiderea unei noi unități de producție la Cugir, dedicată producției în serie a patru modele diferite de roți planetare pentru cutia în nouă trepte de viteză 9G-Tronic. În urma investiției de 36 de milioane de euro, noua unitate de producție are o suprafață de 11.000 de metri pătrați și a creat 200 de noi locuri de muncă. În cadrul strategiei de creștere sustenabilă a Grupului, investițiile finalizate în 2017 la Cugir au vizat și calificarea personalului în fabricile din Germania, dar și implementarea unor tehnologii de ultimă generație. Un astfel de exemplu este aparatura care monitorizează zgomotul produs de roata planetară în cutia de viteze.

Investiția de la Cugir a presupus o creștere în mai multe etape a capacității de producție a roților planetare. Ea urmează investiției de peste 13 milioane de euro din 2016, care a vizat construcția, în cadrul aceleiași baze, a unei noi hale de producție. Ulterior investiției din 2016, Star Transmission a devenit furnizor unic, la nivel mondial, al conductelor de înaltă presiune destinate motoarelor pe benzină.

Tot în acest an, au început lucrările de modernizare, reabilitare clădire grădiniță și amenajare spațiu creșă la Cugir, un proiect de sponsorizare al Star Transmission.

În perioada 20-27 martie, a avut loc primul eveniment dedicat exclusiv studenților, la Star Assembly. Compania a găzduit aproximativ 300 de tineri din diferite centre universitare din țară, care au avut ocazia să cunoască activitatea companiei, să testeze tehnologii de ultimă oră și să interacționeze cu angajații. În 11 mai, a avut loc Noaptea Lungă a Industriei, alternativa Star Transmission și Star Assembly la ziua porților deschise, unde vizitatorii au putut participa la ateliere de lucru organizate de către colegii din departamentul Rseurse Umane, au vizitat halele de producție și au primit informații relevante din industria automotive. În 20 mai, a avut loc binecunoscutul eveniment Family Day by STC, unde participanții de vârstele s-au bucurat de diverse activități, precum și de concerte la lăsatul serii.

În noiembrie 2017, compania Star Assembly s-a aflat printre cadrele medicale ale Secției de Pediatrie a Spitalului Municipal Sebeș, pentru a dona un ecograf cu sonde speciale, astfel contribuind la îmbunătățirea actului medical oferit a mii de micuți pacienți care beneficiază anual de serviciile Secției Pediatrie.

Totodată, Centrul de Tehnologii de la Cugir a sărbătorit10 ani de activitate. Astăzi, Centrul sprijină producția de componente pentru locaţia de producție Cugir, cât şi cea de cutii de viteze la Sebeş, pentru Star Assembly, prin dezvoltarea de procese tehnologice complexe de prelucrare a metalelor, cât şi a tehnologiilor neconvenţionale.